Jimmy’s Pick van vandaag: 747’s!

11. October 2017 muziek 0

Ned Crowther en Oisin Leech ontmoeten elkaar in Dublin als zij gaan studeren op dezelfde Universiteit. Beide hadden al een muzikale achtergrond. Ned had ouders die veel naar klassiek en musicals luisterde en Oisin was de zoon van een klassieke violist en zangeres.

Hoewel zij de muziek dus al met de paplepel ingegoten hadden gekregen, ging het niet allemaal vanzelf. Toen Ned jong was zat hij gefrustreerd zijn trompet te beoefenen, wat hem niet lukte om goed te spelen. Oisin moest van zijn ouders cello gaan spelen. Dit vond hij zo vreselijk dat hij zich in de bosjes verstopte nadat zijn moeder hem bij de muziekschool had afgezet. Beide wilde eigenlijk gitaar spelen.

Dit gingen zij later ook doen. De twee kamen elkaar tegen bij Jazz gitaar lessen. De twee sprongen er al gelijk uit, omdat zij de lessen enorm saai vonden. Ned hield wel van Jazz, maar niet van de stijl die de docent hem wilde opdringen. Oisin hield van punk.

De twee werden vrienden en begonnen een band Fluid Druids. Rond deze tijd besloten de twee dat er meer was dan Dublin, dus pakten ze hun gitaren en vertrokken naar Napels. Hier schreven de twee vele nummers die zij later nog zouden gebruiken.

In Napels kwamen zij drummer Massimo Signorelli tegen. Zij gingen op tour als straatmuzikanten. Iets wat ze door heel Italië leidde en ze ongeveer 150,- per dag opleverde. Vaak speelden ze in cafés in ruil voor een slaapplaats.

De drie gingen terug naar Dublin. Hier kwamen zij gitarist Freddie Stitz tegen. Een Duitser die straatmuzikant in Dublin was geworden. Na verhuisd te zijn naar Liverpool, begon het kwartet nummers te schrijven onder de naam 747’s. Na een demo werden ze gecontracteerd, wat resulteerde in het debuut album in augustus.

Mee info over de band op de MySpace pagina of de website

Heb jij ook een leuke band voor Jimmy’s Pick?
Plaats dan even een comment of stuur een mailtje naar Jimmy en wie weet wordt jouw band Jimmy’s Pick!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *