afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering

27. February 2018 blog 0

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering voor uw aansprakelijkheid. Stel u stoot per ongeluk een glas water om over de mobiel van je vriend. In dat geval kan de vriend je aansprakelijk stellen voor de schade aan zijn mobiel. Als je dan een aansprakelijkheidsverzekering hebt kan je deze kosten verhalen bij de verzekering. Je hoeft dus niet zelf voor deze kosten op te draaien.

Is de verzekering verplicht?

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Het is wel een verzekering die frequent wordt afgesloten. De kosten van aansprakelijkheid kunnen zeer hoog oplopen. Denk bijvoorbeeld aan schades zoals letselschade. Deze kosten kunnen heel hoog oplopen. Tegen een lage prijs kan je veel kosten besparen. Het is dus, ondanks dat het niet verplicht is, verstandig om het af te sluiten.

Verschil met WA verzekering

De WA verzekering en aansprakelijkheidsverzekeringen worden vaak door elkaar gehaald. Het zijn echter twee verschillende verzekeringen en beide hebben een andere dekking.

Het eerste verschil tussen de verzekeringen is dat de WA-verzekering een verzekering is voor iedereen met een auto. De aansprakelijkheidsverzekering kan door iedereen afgesloten worden. Een ander verschil is de dekking. De WA-verzekering dekt alleen schades die met de auto zijn veroorzaakt. De aansprakelijkheidsverzekering dekt alle andere schades.

Huisdieren

Uw huisdier kan niet aansprakelijk worden gesteld voor bepaalde schades. Maar u als verzekerde, kan de schades wel verhalen bij de verzekering. De kosten die veroorzaakt zijn door uw huisdier worden dus ook gedekt met de verzekering. Tenzij u de kosten heeft kunnen voorkomen, dan kan u het niet verhalen bij de verzekering.

Bedrijven

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is anders dan de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Bedrijven moeten een aparte verzekering afsluiten die ook een hele andere dekking heeft dan de verzekering voor particulieren.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *