Jimmy’s Pick van vandaag: Battles!

11. November 2017 muziek 0

De muziek van Battles valt eigenlijk alleen experimenteel te noemen. Wie naar een Battles show gaat weet niet wat hij kan verwachten. Dit is met name het gevolg van het live samples van de muziek, wat voortdurend andere resultaten oplevert.

De uit Amerika afkomstige groep is samengesteld uit ervaren musici. Ex-Helmet-drummer John Stanier (momenteel ook bij Tomahawk, project van Mike Patton), ex-Don Caballero-gitarist Ian Williams, ex-Lynx-gitarist Dave Konopka en Tyondai Braxton, de zoon van avantgarde-componist en -saxofonist Anthony Braxton.

Na een aantal EP’s was het in 2006 tijd voor een album. De EP’s waren vrij populair geworden, maar waren nergens meer verkrijgbaar. Het album werd daarom een combinatie van de voorgaande EP’s.

In mei 2007 kwam het eerste echte album van de band uit. ‘Mirrored’ werd met name in Engeland door de pers goed ontvangen. NME benoemde de single ‘Atlas’ single of the week.

Wil jij Battles live aan het werk zien? Dan kan dat 17 augustus want dan staan ze om 17.00 uur in de India tent op Lowlands.

Battles zijn:
Tyondai Braxton – guitar, keyboards, vocals
Dave Konopka – guitar, bass
Ian Williams – guitar, keyboards
John Stanier – drums

Heb jij ook een leuke band voor Jimmy’s Pick?
Plaats dan even een comment of stuur een mailtje naar Jimmy en wie weet wordt jouw band Jimmy’s Pick!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *