de creditcard

15. April 2018 blog 0

De twee grootste creditcardmaatschappijen ter wereld zijn momenteel de concurrenten Visa en MasterCard.
Zowel Visa als MasterCard werken op een vergelijkbare manier. Terwijl Visa 2,4 miljard kaarten heeft uitgegeven, verspreid over meer dan 200 landen, heeft de MasterCard meer dan 18 miljard betalingen per jaar verwerkt. Het aantal locaties waar de credit card te gebruiken is staat op bijna dertig miljoen.

Wat is het verschil tussen Visa en MasterCard?

Er is niet echt een duidelijk verschil tussen MasterCard en Visa. Beide worden breed geaccepteerd in meer dan tweehonderd landen. De meeste bedrijven die de creditcard als betaalmiddel accepteert, accepteren vaak beide soorten.Het zijn allebei eenvoudige betalingswijzen. Zij zijn afhankelijk van banken in verschillende landen voor de uitgifte van creditcards. Daarom zijn de rente, beloningen, jaarlijkse kosten, wanneer u uw factuur betaalt afhankelijk van de banken.

De werking

Als u een creditcard heeft kunt u een aankoop doen, zonder meteen over het bedrag te moeten beschikken. U kunt in korte termijn krediet ontvangen. De creditcard schiet dat bedrag voor. Alle bedragen van een maand worden bij elkaar opgeteld. Het totaalbedrag moet u dan aan het eind van de maand betalen. U krijgt een factuur, online of op de post. U kunt het bedrag dan overmaken.

Als u het bedrag niet in één keer wilt of kunt betalen kunt u er voor kiezen om het bedrag in termijnen te betalen. Het nadeel hiervan is dat u dan rente moet betalen.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *