Concert Recensie: Passenger krijgt uitverkochte HMH doodstil

11. September 2017 muziek 0

Afgelopen zondagavond speelde singer-songwriter Mike Rosenberg, beter bekend onder de artiestennaam Passenger, op in onze Amsterdamse Heineken Music Hall. We konden afgelopen zomer niet om zijn hit ‘Let Her Go’ heen, deze eerste hit voor hem zorgde ervoor dat het concert helemaal uitverkocht was. De show, onderdeel van zijn European Autumn Tour, was de grootste van de hele tour. Niet zo gek aangezien Nederland volgens Rosenberg het eerste land was waar zijn single aansloeg.

De tijd van aanvang van de show begon al steeds dichterbij te komen, maar het podium was nog steeds helemaal leeg op één microfoon na. Maar toen de lichten in de zaal uit gingen, kwam Rosenberg alleen met zijn akoestische gitaar het podium opwandelen. Waar hij eerst zijn dank uitsprak dat iedereen naar zijn show was gekomen. Een jaar eerder opende Rosenberg voor Ed Sheeran in de HMH, niet wetende dat 2013 zijn jaar zou worden en er een uitverkochte zaal voor hem stond. Wel zei Rosenberg nog dat ondanks dat hij alleen op het podium, dus zonder band, gospelkoor of dansers, stond er best gedanst mocht worden.

De show werd geopend met Table For One, van het album Wicked Man’s Rest. Meteen kun je merken dat de zaal aandachtig luistert en stil of misschien zelfs sprakeloos is. Verder met het wat meer opzwepende Life’s For The Living waarbij hij, ondanks dat hij daar alleen staat, toch ontzettend goede en actieve show neerzet. Veel met het publiek bezig is. Tussendoor was Passenger veel aan het woord. De show kon misschien meer gezien worden als een verhaal door het leven van Rosenberg. Zo vertelde hij voordat hij begon aan Ride to New York op geheel eigen wijze over een man die hij ontmoet had. Een man met longkanker die met een motor op weg was naar New York, wat dus ook zijn inspiratie voor de track was. Op deze manier beleef je zijn muziek veel intenser dan dat je het op het album voorbij hoort komen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *