Pulled Apart By Horses, sterker dan pure cafeïne

11. May 2017 muziek 0

Iedereen heeft het wel eens, je staat ’s ochtends op en bent beetje brak van de moeheid. Alles gaat sloom, zelfs na een verfrissende douche en het vullen van je maag met wat ontbijt. Op naar school/studie/werk. Nog steeds moe. Bekend beeld? Probeer dan maar eens dit: zet ‘Tough Love’ van Pulled Apart By Horses op.

En WEG is de moeheid en je slome gedachtes. De plaat knalt er meteen in met het bijna manische ‘V.E.N.O.M.’, gaat onverminderd hard door met ‘Wolf Hand’, en deze energie laten ze voor de rest van de plaat niet los.

Pulled Apart By Horses zijn met z’n vieren, komen uit Engeland, laten hun gitaren zo hard mogelijk schreeuwen als maar kan, houden het tempo hoog, en zijn daarmee in eigen land al aardig mee in de aandacht gekomen van muziekliefhebbers.

In Nederland ken je ze misschien van London Calling paar jaar geleden, of als support-act van Blood Red Shoes toen zij in Paradiso stonden. 25 februari staan ze in de Sugar Factory. Ga daarheen!

Luister naar het album ‘Tough Love’ op Spotify!

Maar wat maakt ‘Tough Love’ nou zo speciaal en pakkend naast alle andere albums. Er zijn genoeg harde, snelle en ruige rockalbums out there. Maar wat Pulled Apart By Horses zo goed doen, is deze stijl in muziek qua sound perfect gebalanceerd te hebben, en de songs te schrijven alsof het perfecte pop-songs zijn.

De gitaren en drums zijn loeihard, maar achter al het geluidgeweld schuilen coupletjes, refreintjes, bruggetjes en pakkende zanglijnen. De sound van harde Rock en de infrastructuur van classic pop-songs! Je wordt er direct energiek en wakker van, en de songs zelf worden per luisterbeurt beter. Wat wil je nog meer? Mij hebben ze in ieder geval helemaal in hun kamp van fans binnengetrokken.

‘Tough Love’ is in de ochtend sterker dan de puurste cafeïne. Goedemorgen!

Tekst door Wessel van Hulssen

Concertdata:
25/02 – Sugar Factory, Amsterdam
07/04 – Paaspop, Schijndel


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *