Eerste editie De Wereld Draait Buiten met o.a. Ben Howard en Triggerfinger

11. April 2017 muziek 0

De Wereld Draait Buiten is een festival met zowel gevestigde artiesten als jonge nieuwe acts, uit binnen- en buitenland. DWDD heeft de afgelopen jaren een bijzondere band opgebouwd met zeer uiteenlopende artiesten. De muziek op het festival ligt in de lijn met de gevarieerde en jonge muziekprogrammering van DWDD. Artiesten die voor het festival getekend hebben zijn o.a. Ben Howard, Triggerfinger, Lianne La Havas, The Kik, Douwe Bob, Trixie Whitley, Tim Knol & Friends, Tangarine, Palio SuperSpeed Donkey, Parquet Courts, Fresku en Jungle by Night. Daarnaast biedt het festival ook een podium voor de DWDD-recordings met o.a. Djurre de Haan en Eefje de Visser. De komende weken worden er nog meer namen aan de line up toegevoegd en bekendgemaakt.

Naast live muziek biedt het festival een gevarieerd programma. Bekende DWDD gezichten als Pieter Derks, Nico Dijkshoorn, Robert Kranenborg, Jan Mulder, Freek Vonk en vele anderen, zorgen voor stand up comedy, lezingen, debatten en verrassende voordrachten.

De Wereld Draait Buiten bestaat uit vijf podia: de Westerunie, de Westerliefde, het Transformatorhuis, de Gashouder en het Westergasterras en als hoofdpodium de grote tent op het nabij gelegen grasveld. Het festival biedt ruimte aan ongeveer 10.000 bezoekers. Tickets kosten € 45 (excl. servicekosten) en zijn gelijk in de voorverkoop gegaan via http://www.livenation.nl/ en http://www.ticketmaster.nl/.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *