Biffy Clyro voor exclusieve Nederlandse show naar 013

11. March 2017 muziek 0

Het Schotse rocktrio Biffy Clyro komt dit najaar terug naar Nederland. De groep staat op donderdag 31 oktober voor een exclusieve Nederlandse show in 013. Met stevige, maar toegankelijke nummers en een zeer gedegen livereputatie timmert dit drietal de laatste tijd behoorlijk aan de weg.

Het gaat de Schotten momenteel voor de wind; een spot op Lowlands 2013, een uitverkochte Melkweg eerder dit jaar en met het laatste dubbelalbum ‘Opposites’ heeft de groep ook nog eens een creatief en commercieel succes in handen. Biffy Clyro heeft jaren geschaafd aan de pakkend rauwe riffs die de stevige, maar toegankelijke rocknummers voortstuwen.

Aan het huidige succes is een lange periode van keihard werken vooraf gegaan. Opgericht in de jaren negentig wordt de aanstekelijke energie van de rauwe alt.rockband al snel opgepikt. Eerst nog in kleine kring, maar na de eeuwwisseling groeit het publiek gestaag. De doorbraak in Groot-Brittannië volgt in 2007 met het album ‘Puzzle’. Een aantal hitsingles katapulteert de groep naar de eredivisie van de alt.rock.

Het succes slaat na ‘Only Revolutions’ (2009) ook over naar de rest van Europa. In Nederland speelt de groep op Lowlands en Pinkpop. Ook de clubshows raken steeds drukker. Met ‘Opposites’ bereikt de groep het tot nu toe grootste succes. Het ambitieuze en gevarieerde dubbelalbum laat een zeer gretig Biffy Clyro horen. In Groot-Brittannië is de band inmiddels stadion-fähig, dus in het knusse 013 gaan ze in oktober die grootse livereputatie met gemak waarmaken


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *